Copos a luat 2,2 mil. euro de la CEC pentru Rapid

Autor: Mirabela Tiron 19.05.2010

Omul de afaceri George Copos, finantatorul echipei de fotbal Rapid si proprietarul mai multor afaceri in turism, panificatie si industrie, a contractat un credit de 2,2 milioane de euro de la banca de stat CEC pentru societatea comerciala Fotbal Club Rapid SA.

"Creditul a fost luat pentru plata cheltuielilor de capital, salarii, facturi, restante si a datoriilor din 2008, inclusiv a celor catre bugetul statului. Am depus doua garantii reale la CEC, care au o valoare de peste 7 milioane euro", a declarat omul de afaceri George Copos. Intrebat de ce a ales o banca de stat pentru contractarea acestui credit, Copos a raspuns ca a vrut sa vada cum functioneaza o creditare de la o banca de stat si ca din respect pentru banca CEC nu va oferi informatii legate de conditiile de creditare. Oficialii CEC au transmis ca nu pot oferi nicio informatie legata de acest credit pe motive de confidentialitate.

Proprietarul grupului de firme Ana Holding, cu venituri de 60 de milioane de euro in 2009, a contractat si anul trecut un credit in valoare de 25 de milioane de euro de la BRD Société Générale, unul dintre cele mai mari imprumuturi contractate intr-un an de criza pe piata romaneasca.