Fostul sef al Renault F1, Flavio Briatore ramane fara iahtul de 25 milioane dolari

Ziarul Financiar 23.05.2010

Flavio Briatore, fostul sef al Renault F1, s-a pomenit fara iahtul de 25 de milioane de dolari, acesta fiind confiscat de autoritatile italiene.

Fostul manager al echipei de Formula 1 Renault este acuzat de evaziune fiscala, autoritatile italiene considerand ca acesta nu a platit taxele pentru iahtul inmatriculat in insulele Caiman si care, conform actelor, ar fi fost inchiriat de manager. De asemenea, Briatore este acuzat ca s-ar fi sustras TVA-ului si accizelor pentru combustibil, iahtul fiind realimentat in apele UE. Valoarea TVA-ului neplatit s-ar ridica la un milion de dolari.

"Aceasta operatiune se desfasoara de un an si s-a incheiat cu punerea sub sechestru a vasului detinut de Briatore, Force Blue", a declarat un reprezentant al politiei financiare italiene. "In esenta, Briatore este acuzat de contrabanda deoarece Briatore este un cetatean UE, iar vasul este inregistrat in afara Uniunii Europene; daca il foloseste in apele UE atunci TVA-ul trebuie platit. Vasele inregistrate in afara UE nu trebuie sa plateasca taxe pentru combustibilul achizitionat daca parasesc apele UE in termen de opt ore de la alimentare".