Schmidt a inchiriat de la un dealer AutoItalia spatiu pentru service in Craiova

Autor: Bogdan Alecu 23.05.2010

Automobile Bavaria, compania controlata de omul de afaceri Michael Schmidt care detine aproape 90% din reteaua BMW pe piata locala, a inchiriat de la AutoMonza, dealerul Fiat din Craiova, parte a retelei AutoItalia, un spatiu in care a construit un nou service pentru marca germana.

Colaborarea dintre cei doi dealeri este prima de acest gen de pe piata locala, in conditiile in care majoritatea dealerilor auto obtin profit datorita service-ului.

"Craiova reprezinta urmatorul proiect al Automobile Bavaria. Dupa ce initial in Craiova a functionat un showroom sub denumirea de Oltenia Motors, am decis la finele anului trecut sa dezvoltam activitatea pe plan local punand accent pe aftersales", a spus Ciprian Bercea, director general al MHS Motors, parte a grupului Automobile Bavaria care detine centrul din Craiova.

In prezent Automobile Bavaria detine noua centre integrate, doua puncte de livrare si vanzare la Oradea si Galati si un alt centru la Craiova.

In afara de acestea, mai exista un centru BMW la Pitesti controlat de Motor AG si unul la Iasi, al firmei Trado Motors.

Dealerul AutoMonza care comercializeaza marcile Fiat, Lancia si Alfa Romeo, controlat de sotii Panait din Craiova, a decis sa inchirieze spatiul de langa centru, alcatuit din showroom si service, pentru a obtine venituri suplimentare.

"In conditiile actuale de piata, dealerul AutoMonza din Craiova, ca proprietar, a inchiriat un spatiu catre dealerul Automobile Bavaria, fara ca acest aspect sa afecteze activitatea pe care o desfasoara pentru marcile pe care le are in portofoliu", a spus Valeriu Tones, directorul de comunicare al AutoItalia, care a subliniat ca termenii contractului apartin dealerului din Craiova.

Organizat ca un punct de lucru al MHS Motors, sediul din Craiova functioneaza in acest moment ca un centru de vanzari, demo-car si second-hand si un service aflat in proces de autorizare finala de catre BMW Group Romania.

"Avand in vedere oportunitatea oferita de spatiul construit initial pentru un service Fiat, am decis sa inchiriem acest spatiu, reducand timpul necesar constructiei unui service nou."