Pana unde mergem cu publicarea datelor pe Facebook?

Autor: Magraon Andreea 25.05.2010

Revista Time discuta pe larg in aceasta saptamana problema schimbarii masurilor de securitate de catre Facebook, cea mai mare retea de socializare din lume, in contextul plangerilor din partea utilizatorilor si a societatii civile americane cu privire la impunerea unor metode mai usoare de gestionare a informatiilor postate.

Disponibilitatea utilizatorilor de a imparti cat mai multe informatii este cruciala pentru afacerea Facebook, relateaza Time. Dar din aceasta cauza, adauga revista, reteaua de socializare, cu aproape 500 de milioane de utilizatori la nivel mondial, se afla mereu in dispute cu privire la intimitate. Mark Zuckerberg, CEO-ul si coforndatorul Facebook, a anuntat ca va face mai multe schimbari in ceea ce priveste optiunile de securitate ale datelor postate de utilizatori.

Masura a fost anuntata dupa ce Electronic Privacy Information Center, un grup de interese din Washington D.C., a facut o plangere la autoritatea pentru protectia consumatorului, prin care cerea Facebook sa clarifice toate masurile de securitate atasate fiecarei informatii personale postate si sa spuna ce se intampla cu datele de pe site. In ciuda acestei polemici, Zuckerberg sustine ca oamenii nu vor intimitate completa.

"Parerea oamenilor despre intimitate se schimba. Ei nu vor intimitate completa. Nu este vorba ca vor secretizare, ci control asupra a ceea ce pot si nu pot sa faca public", a declarat Zuckerberg, copilul minune al internetului ajuns miliardar in trei ani, citat de Time.