Oana Bornaz a demisionat de la Axigen. Noul CEO este Gabriela Mechea, de la Gecad Net

Autor: Adrian Seceleanu 24.05.2010

Oana Bornaz, 40 de ani, a demisionat din functia de director executiv al Gecad Technologies (Axigen), un producator de soft detinut de omul de afaceri Radu Georgescu care are in actionariat si un fond de investitii al companiei americane Cisco, numarul unu mondial in echipamente de retea.

Compania a confirmat plecarea Oanei Bornaz, fara a oferi date despre motivele demisiei, anuntand in schimb ca functia a fost preluata de managerul unei alte firme din grup, Gabriela Mechea. "Nu putem oferi detalii despre momentul pana la care ea va ocupa acest post. Consiliul director al companiei va decide la momentul oportun daca si cand va fi nevoie de un alt CEO", au precizat pentru ZF oficialii companiei.

Gecad Technologies este compania care a vandut in 2003 catre Microsoft o tehnologie antivirus si care s-a concentrat ulterior - cu o parte din echipa care a lucrat la softul de securitate - la dezvoltarea solutiei de mesagerie electronica Axigen.

In 2007 compania a fost evaluata la 17 mil. euro dupa ce un consortiu de sapte investitori a achizitionat 11,7% din actiunile Gecad Technologies in cadrul unei tranzactii de 2 mil. euro. Fondurile care au intrat in actionariat sunt Global Finance si 3TS-Cisco Growth Fund III, carora li se adauga investitori privati din Statele Unite si Europa de Vest, a caror identitate nu a fost dezvaluita. Actionariatul a ramas neschimbat, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Gecad Technologies a inregistrat in 2007 afaceri de 300.000 de euro, in timp ce in 2008 businessul a crescut pana la 700.000 de euro.

Anul trecut compania avea in plan sa treaca pe profit si sa ajunga la afaceri de 1 mil. euro, potrivit datelor furnizate ZF de Oana Bornaz in martie 2009. Aceste obiective par insa sa nu fi fost atinse, potrivit declaratiilor noului CEO Gabriela Mechea. "Suntem inca in faza de investitie. 2009 a adus o crestere a vanzarilor cu aproximativ 10% fata de anul anterior", a spus ea.

Obiectivele Axigen pe 2010 sunt legate in special de vanzarile pe plan international, spune Gabriela Mechea. "Pentru 2010 avem ca obiectiv sa reorientam compania transformand-o dintr-un producator de tehnologie intr-o entitate comerciala axata pe vanzari internationale. Ne dorim consolidarea si largirea retelei internationale de parteneri si un avans puternic pe segmentul de furnizori de servicii, printr-o oferta si un produs care sa corespunda necesitatilor acestui segment de piata." In varsta de 43 de ani, Gabriela Mechea a absolvit Facultatea de constructii civile, industriale si agricole din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti. Ea este din 2005 CEO al Gecad Net, iar anterior a lucrat pentru companiile Procera Agrochemicals Romania si Monsanto Romania. Ea a absolvit si un MBA la Open University (Marea Britanie).

Locul lasat liber de Gabriela Mechea la Gecad Net, o companie specializata in oferirea de servicii si solutii integrate de securitate IT, va fi ocupat de Serban Prejoianu. Gabriela Mechea a ramas insa in consiliul director al Gecad Net. "Strategia si planurile Gecad Net pentru anul 2010 nu au fost afectate de aceasta schimbare", spune Gabriela Mechea.