iQuest tinteste venituri de 0,5 mil. euro pentru o aplicatie IT

Autor: Magraon Andreea 25.05.2010

Grupul german iQuest, care activeaza in sectorul IT pentru mediul de business, a lansat aplicatia de gestionare a relatiei cu clientii numita GeoSales, pentru care tinteste vanzari de 500.000 de euro pana la finele anului pe piata locala, au anuntat reprezentantii companiei.

Aplicatia permite gestionarea relatiilor cu clientii si a istoricului acestora, precum si analizarea vanzarilor pe zone geografice. Preturile pentru implementarea aplicatiei pornesc de la 4.000 de euro. iQuest mizeaza pe un numar de 10 clienti pana la finele anului pentru noul produs creat pentru companiile cu o cifra de afaceri de peste 10 milioane de euro si cu mai mult de 70 de angajati, din orice sector de activitate, potrivit reprezentantilor iQuest.

Pana in prezent compania a semnat contracte cu doi clienti pentru noua aplicatie, anume cu AX Perpetuum, companie romaneasca care se ocupa cu importul si distributia produselor pentru amenajari interioare si exterioare, si cu EVW Holding, companie romano-olandeza axata pe comercializarea autovehiculelor DAF pe piata autohtona. iQuest, condusa de Cornel Brody, are 280 de angajati in centrele de la Cluj-Napoca si Brasov.

In 2008 cifra de afaceri a grupului a fost de 8,8 mil. euro, la care s-au adaugat aproximativ 1,2 mil. euro reprezentand venituri indirecte din serviciile realizate de subcontractanti. Compania a fost premiata cu 100.000 de dolari anul trecut de Google, care detine cel mai popular motor de cautare din lume, pentru o aplicatie software pentru sistemul de operare Android, dezvoltat de gigantul american.