Apar primele investitii

Ziarul Financiar 26.05.2010

Dupa o perioada de aproape un an in care dezvoltatorii logistici prezenti pe piata locala nu au mai demarat niciun proiect nou, anul trecut fiind finalizate doar proiectele incepute inainte de 2008, in acest an au revenit investitiile in extinderea capacitatilor logistice.

Primele lucrari incepute pe piata locala in acest an in extinderea capacitatilor logistice sunt cele ale companiei austriece Gebruder Wiess la Sibiu si cele realizate de catre francezii de la FM Logistic la Petresti, judetul Dambovita.

Valoarea lucrarilor anuntate se ridica la doar 13 milioane de euro, insa oficialii companiilor spun ca sunt dispusi sa creasca investitiile, daca economia va incepe sa "duduie", cum spune Claude Faure, presedintele fondator si CEO al FM Logistic, iar consumul isi va relua cresterea.

Compania Gebruder Wiess, care a intrat pe piata locala in 2001, a anuntat inceperea in luna iunie a constructiei celui de-al doilea proiect logistic din Romania la Sibiu, dupa cel de la Bolintin Deal de langa Bucuresti, valoarea investitiei ridicandu-se la 3 mil. euro.

Cel de-al doilea proiect (foto) anuntat in acest an apartine companiei franceze FM Logistic, dezvoltat la Petresti, judetul Dambovita, in acest caz valoarea investitiei depasind 10 mil. euro.

Proiectul de la Petresti este a doua unitate detinuta de FM Logistic pe piata din Romania.