Schimbari de executivi in diviziile auto ale lui Tiriac

Autor: Bogdan Alecu 27.05.2010

Managerii de top din cadrul Romcar, importatorul Ford pe piata locala, companie membra a grupului Tiriac Holdings, au inceput sa fie transferati in alte divizii din businessul auto al miliardarului roman, ca urmare a faptului ca de la 1 august Romcar va ceda activitatea de import a marcii americane catre Compania Nationala de Vanzari a Ford Romania.

Primul executiv "transferat" este Dragos Magdalina, directorul general de vanzari al Romcar, care a preluat de la mijlocul acestei luni functia de director executiv al Hyundai Auto Romania, importatorul marcii coreene pe piata locala, potrivit unor surse din piata auto.

Astfel, Magdalina va coordona un business de peste 140 mil. euro, dupa ce in primele patru luni ale acestui an Ford a devenit cel mai bine vanduta marca de import de pe piata locala, depasind Renault si Volkswagen. In intervalul ianuarie-aprilie Ford a inregistrat o crestere a vanzarilor de autoturisme de aproape 1%, in timp ce VW a scazut cu 40%, Renault cu 37% si Hyundai cu aproape 61%.

Si Mihai Ivanescu, directorul general al M Car Trading, importatorul Mitsubishi pe piata locala, business de 40 mil. euro in 2009, a preluat functia de presedinte al consiliului de administratie al Premium Auto, importatorul marcilor Land Rover si Jaguar pe piata locala, si va ramane in continuare membru in consiliul de administratie al M Car Trading.

Ion Alexandru Tiriac, fiul fostului tenismen si reprezentantul actionarului in consiliile de administratie si de conducere unde Ion Tiriac este actionar, a confirmat mutarea lui Mihai Ivanescu in cadrul Premium Auto, nu si pe cea a lui Dragos Magdalina la Hyundai Auto Romania.

In continuare, la conducerea Hyundai Auto Romania se afla Narcis Ghita, directorul general al companiei, care a preluat conducerea in 2007.

Potrivit mai multor surse din piata, cei 90 de angajati ai Romcar vor fi transferati catre celelalte companii auto din cadrul Tiriac Holdings, in timp ce altii au preluat functii in cadrul Companiei Nationale de Vanzari a Ford Romania incepand cu aceasta luna.

Functia de director general al importatorului Mitsubishi va fi preluata de Daniel Antor, care face parte din grupul Tiriac din 1996 si care pana in prezent a detinut functia de director servicii postvanzare in cadrul M-Car Trading.

Schimbarile de management sunt primele mutari realizate in Tiriac Holdings din acest an, dupa ce in toamna anului trecut Silviu Docan, fostul director al AutoCobalcescu, dealer Renault Nissan Dacia, a preluat conducerea retelei de dealeri TiriacAuto.

Anul trecut, businessul Tiriac a ajuns la o cifra de afaceri de peste 1,4 miliarde de euro, din care aproape jumatate a reprezentat contributia diviziilor auto. Cumulat, cei patru importatori - Romcar (Ford), M Car Trading (Mitsubishi), Hyundai Auto Romania (Hyundai), Premium Auto (Land Rover si Jaguar) - plus reteaua alcatuita din aproape 40 de centre au aproape 1.000 de angajati.