Videanu preia o propunere a ZF si publica veniturile din Ministerul Economiei

Autor: Cristina Rosca 28.05.2010

Ministrul economiei Adriean Videanu a declarat ieri ca pe site-ul ministerului vor fi afisate astazi toate functiile din aceasta institutie si veniturile aferente acestora.

"Vineri (astazi - n.n.) veti avea pe site-ul Ministerului Economiei toti angajatii ministerului cu toate veniturile. Decizia a fost sa nu dam din ratiuni de prevederi legale numele, dar dam functia si venitul aferent functiei respective", le-a spus Videanu ziaristilor.

El a fost intrebat daca acelasi lucru se va intampla si in cazul companiilor de stat. "Am sa cer acest lucru si pentru companii, chiar daca nu face obiectul, nu e niciun fel de problema sa avem aceste lucruri si la nivelul companiilor", a adaugat ministrul economiei. El a mai spus ca "toate ministerele vor proceda la fel". Videanu a preluat astfel, partial, o propunere a Ziarului Financiar, care vizeaza obligarea institutiilor publice de a pune pe site numele, prenumele, functia si venitul lunar al fiecarui angajat.

Presedintele Traian Basescu a declarat marti ca a cerut la intalnirea cu parlamentarii PDL ca veniturile salariale din ministere, agentii si regii sa fie facute publice pe site-uri, avertizand ca aceia care nu fac acest lucru isi asuma responsabilitatea de a intra in disputa publica cu el.

"Era absolut necesara restructurarea sectorului public. Numarul angajatilor de la stat a ajuns la 1,4 milioane, insa serviciile oferite nu s-au imbunatatit. Birocratia este mare. Un ordin al ministrului are nevoie de 11 semnaturi, intarzierile sunt de cateva saptamani, chiar luni", a spus Videanu.