Patru din 10 utilizatori de iPhone sunt oameni de afaceri

Autor: Adrian Voicu 28.05.2010

"Cinci sute de dolari?... Este cel mai scump telefon din lume. Si nu va atrage oamenii de afaceri pentru ca nu are tastatura", declara in ianuarie 2007 Steve Ballmer, CEO al Microsoft, despre noul telefon al Apple.

La trei ani de la scoaterea pe piata a iPhone si dupa ce Apple a devenit cea mai mare companie IT ca valoare de piata, depasind Microsoft, compania lui Steve Jobs are cu ce sa se laude: patru utilizatori din zece sunt oameni de afaceri, conform unei analize citate de CNET.

"Patru din zece telefoane iPhone vandute sunt facute catre oamenii de afaceri", a declarat Ron Spears, sef al diviziei Business Solutions din cadrul AT&T. "Cand iPhone a aparut pe piata, tot ce auzeau oamenii in primul an a fost 'Dumnezeule, nu este la fel de sigur precum BlackBerry. Nu va functiona in cadrul companiei'. Intr-un final, se dovedeste ca nu este vorba decat de software", a mai spus Spears.

S-a dovedit astfel ca Apple a reusit sa depaseasca conceptiile oamenilor de afaceri despre securitatea iPhone si capacitatea acestuia de a face fata utilizarii pentru mediul de afaceri.