Sistem de salarizare debusolant. Sefii ANAF si ANV, mai slab platiti decat consilierii. Soferii si ingrijitorii primesc peste comisari. Cum comentati?

Ziarul Financiar 01.06.2010

Seful ANAF si cel al Vamilor sunt mai slab platiti decat proprii consilieri, sefi de serviciu si directori, iar un sofer si un ingrijitor din Garda Financiara primesc mai mult la salariu decat un comisar si consilier juridic asistent, printre cei mai prost remunerati fiind chiar inspectorii vamali, scrie Mediafax.

Situatia rezulta din datele privind veniturile salariale nete realizate in luna aprilie de catre angajatii acestor autoritati, prezentate insa numai pentru aparatul central, nu si pentru unitatile subordonate.

In cazul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), datele releva ca seful institutiei este platit cu 4.693 lei net, cu mult sub propriul consilier personal, care incaseaza 7.283 lei, si la jumatatea salariului unui secretar general, a carui indemnizatie lunara neta depaseste 10.150 lei.

Seful ANAF este depasit la salariu atat de directorii generali, cat si de sefii de serviciu pe care ii are in subordine, care incaseaza peste 6.200 lei.

Un consilier superior de directie primeste lunar si 5.000 lei net, in timp ce curierul personal incadrat la cabinetul vicepresedintelui incaseaza peste 1.900 lei.

Toate listele de salarizare facute pana in prezent publice in urma campaniei ZF a aratat ca sefii de institutii castiga mai putin decat subordonatii si chiar si soferii ajung sa aiba venituri mai mari decat superiorii lor. Cum va explicati aceste salarii? Este construit sistemul special pentru frauda?