Alumil reia investitia la Filipestii de Padure, la 3 ani de la listare

Autor: Vlad Anastasiu 01.06.2010

Conducerea producatorului de profile din aluminiu Alumil Rom Industry (ALU) a aprobat la sfarsitul lunii mai investitii de 5,8 mil. euro pentru constructia unei noi capacitati de productie, a unui depozit si a unui centru logistic la Filipestii de Padure din judetul Prahova, la 3 ani de la listarea pe Bursa.

Compania a decis la sfarsitul lui 2006 listarea pe piata principala a BVB, operatiune prin care a strans de la investitori peste 8,6 mil. euro, bani care trebuiau investiti de atunci in noua unitate de productie, potrivit declaratiilor reprezentantilor companiei de la acea vreme.

In toata aceasta perioada, compania a tinut banii in depozite bancare si a realizat profituri semnificative din dobanzi, iar spre deosebire de 2007 preturile la materialele de constructii au inregistrat scaderi puternice, mai ales in ultimul an.

Compania a realizat in primele trei luni ale acestui an o cifra de afaceri de 2,5 mil. euro, la jumatate fata de rezultatul raportat pentru aceeasi perioada din 2009. In plus, compania a trecut pe pierdere la finalul primului trimestru, cu un rezultat negativ de 0,3 mil. lei.

Pentru acest an, compania si-a bugetat afaceri in scadere cu 26%, de la 94,2 mil. lei raportate in 2009 la 69,7 mil. lei, si un profit net mai mic cu 32%, de 5,6 mil. lei.

Alumil Rom Industry face parte din grupul grec Alumil, care controleaza 55,9% din companie, al doilea cel mai mare actionar al companiei fiind Michail Sotiriou, presedintele CA, care detine aproape 24% din titluri.

Titlurile companiei au inregistrat de la inceputul anului o scadere de aproape 33%, una dintre cele mai mari de pe piata locala. In prezent, actiunile Alumil se tranzactioneaza la un pret de 1,4 lei/unitate, la aceasta cotatie capitalizarea companiei ridicandu-se la 45,3 mil. lei (10,7 mil. euro).