A&D Pharma a inceput investitiile in clinici: tinta pentru 2010 este de minimum 4 unitatI

Autor: Ioana David 02.06.2010

Grupul A&D Pharma, cel mai mare jucator din piata farmaceutica locala, cu afaceri de o jumatate de miliard de euro, estimeaza ca pana la sfarsitul anului va deschide "cel putin patru clinici" sub brandul Anima in Bucuresti, o prima unitate fiind operationala in zona Piata Victoriei din Bucuresti.

"Proiectul Anima Victoriei prevede 100 de medici care vor deservi pacientii si suntem foarte aproape de a atinge aceasta cifra. Momentan focusul nostru este pe Bucuresti, urmand ca ulterior sa evaluam oportunitatile de dezvoltare in celelalte orase din Romania. In urmatorii doi ani ne propunem ca A&D Pharma sa fie unul dintre principalii jucatori in aceasta piata", a spus Robert Popescu, CEO al A&D Pharma.

La inceputul acestui an A&D Pharma a anuntat ca a infiintat o noua divizie de servicii medicale private, Anima Specialty Medical Services, care va lucra atat cu pacientii individuali, cat si cu companiile.

Clinica din Piata Victoriei are o suprafata de 600 de metri patrati si include 15 cabinete de specialitate. Compania nu a facut publica valoarea investitiilor, insa potrivit estimarilor ZF, suma necesara pentru un astfel de proiect este de sub 1 mil. euro. In aceste conditii proiectul de extindere pe clinici al companiei este probabil de cateva milioane de euro.

Pana la sfarsitul acestui an, in cadrul clinicilor Anima vor lucra peste 300 de medici, in prezent sunt 20 de medici care lucreaza full-time in cadrul clinicii. Echipa de management urmeaza sa fie anuntata in perioada urmatoare.

"Pentru toate clinicile Anima ne dorim locatii cu vizibilitate, bine conectate la oras, obiectivul fiind de a oferi o acoperire uniforma a Capitalei pana in 2012", a mai spus Popescu.

Compania estimeaza ca anul acesta, clinicile vor atrage circa 100.000 de pacienti.

Intrarea A&D Pharma pe segmentul de clinici a fost o surpriza tinand cont de faptul ca pana anul trecut firma si-a concentrat activitatea pe segmentul de medicamente in principal prin intermediul distributiei si retailului. Astfel, A&D Pharma opereaza cea mai mare retea de farmacii de pe piata locala, prin intermediul Sensiblu, dar si cea mai mare firma de distributie. Reteaua Sensiblu are 227 de unitati. Afacerile A&D Pharma au atins 150 mil. euro in primele trei luni ale acestui an, in crestere cu 33% comparativ cu perioada similara din 2009.

Investitii record in piata

Segmentul serviciilor medicale private va atrage investitii record in perioada 2010-2011, in conditiile in care ritmul de crestere se mentine sustinut.

A&D Pharma este listata incepand cu 2006 pe piata principala a Bursei din Londra, iar ultimele tranzactii cu titluri s-au facut la un pret de de 4 euro, nivel la care capitalizarea este de 133,3 mil. euro. Pachetul majoritar de actiuni al grupului se afla in mainile fondatorilor oamenii de afaceri Walid Abboud, Ludovic Robert, Roger Akoury si Michel Eid.