Exclusiv online: Cate BlackBerry sunt in Romania?

Autor: Magraon Andreea 02.06.2010

Peste 100.000 de romani folosesc solutia de e-mail mobil BlackBerry, care permite primirea in timp real a mesajelor si vizualizarea unor documente Word, Excel sau Powerpoint direct de pe telefonul mobil, potrivit estimarilor de pe piata locala telecom.

Partenerii de pe piata locala ai Research in Motion (RIM), producatorul canadian al telefoanelor BlackBerry, in Romania sunt Orange, Vodafone si Cosmote.
In Romania, o piata cu peste 25 de milioane de utilizatori de telefonie mobila, terminalele BlackBerry sunt inca o raritate, ele fiind intalnite in special in randul angajatilor din multinationale - in total aproximativ 50.000 de utilizatori. In 2009, piata de telefoane mobile a avut o valoare de 253 de milioane de euro, potrivit datelor companiei de analiza GfK.
Cosmote a fost ultimul care a inceput sa vanda, in decembrie anul trecut, telefoane BlackBerry. Cea mai ieftina oferta a Cosmote pentru oricare model al acestui tip de telefoane este BlackBerry Optim, care ofera 5MB de date pentru 10,71 de euro lunar.

Una dintre ofertele Orange pentru BlackBerry Bold 9700, unul dintre cele mai recente modele lansate de RIM, include trafic de date de 100 de MB pentru 12 euro pe luna. De asemenea, la Vodafone, pentru 100 de MB pe luna, clientii trebuie sa plateasca 19 euro la abonamentul BlackBerry Plus National 100 MB.