Oferta HD de la RCS&RDS: e gratis dupa ce inchiriati sau cumparati decodorul nostru

Autor: Adrian Seceleanu 03.06.2010

RCS&RDS, numarul unu pe piata locala de servicii TV, a luat decizia de a oferi gratuit pentru toti clientii de cablu TV patru posturi de televiziune HD (Digi Sport HD, TVR HD, National Geographic HD si National Geographic Wild HD), potrivit unui anunt al companiei.

"RCS & RDS le ofera abonatilor sai - gratuit - posibilitatea de a urmari live meciurile Campionatului Mondial de Fotbal la calitatea high definition a imaginii. In plus, prin Digi Sport HD, ei vor viziona la aceeasi calitate si derby-urile Ligii 1 din Romania, La Liga din Spania, Premier League din Anglia, Italia Seria A, precum si transmisii din Moto GP, handbal romanesc, baschet din NBA, fotbal din Statele Unite, judo, atletism, tenis, gimnastica si multe alte sporturi", potrivit unui anunt al companiei.

"4 programe HD oferite gratuit si oferta unica de acces la transmisiunea HD a competitiilor sportive importante din Romania si din lume. Vizionare HD a transmisiunilor directe si exclusive din aceste competitii, fara costuri suplimentare fata de abonamentul de baza. Aceasta este doar intrarea noastra pe segmentul serviciilor de televiziune HD. Vom continua cu noi programe HD, pe care le vom avea disponibile pentru clientii nostri, cat de curand", declara Niculae Plesa, Vicepresedinte Operatiuni Comerciale si de Marketing al RCS & RDS.

Abonatii pachetelor analogice de televiziune vor putea astfel viziona mai multe canale - cu inca jumatate in plus fata de numarul de canale de care dispun in acest moment - si le vor viziona pe toate in format digital. Ei vor avea pana la 82 canale digitale si 4 canale HD.

Cei care sunt abonati la pachetele digitale, vor putea inchiria sau cumpara in aceleasi conditii decodorul necesar accesului la formatul HD al celor 4 programe. Daca doresc, ei au posibilitatea de schimba decodorul actual cu cel nou, chiria aferenta noului decodor fiind de 10 lei lunar (inclusiv TVA).

Clientii de cablu ai RCS&RDS care au televizoare HD cu tuner DVB-C, si care au putut urmari gratuit in perioade de teste posturile in format HD ale companiei, vor trebui sa-si cumpere sau sa inchirieze decodorul furnizat de RCS pentru a putea urmari in continuare canalele TV de inalta definitie, au precizat pentru ZF reprezentantii operatorului.

"Semnalul HD este codat astfel ca posturile in format de inalta definitie pot fi urmarite doar cu decodoarele furnizate de compania noastra", au declarat pentru ZF oficialii RCS&RDS.

RCS&RDS, numarul unu pe piata locala de servicii TV, a luat decizia de a oferi gratuit pentru toti clientii de cablu TV patru posturi de televiziune HD (Digi Sport HD, TVR HD, National Geographic HD si National Geographic Wild HD), incepand cu data de 1 iunie.

Abonatii actuali ai Digi TV prin cablu trebuie sa solicite doar echipamentul necesar receptiei in acest format, echipament pe care RCS & RDS il pune la dispozitie fie prin inchiriere - cu 10 lei lunar (inclusiv TVA), fie prin plata integrala - cu 350 lei (inclusiv TVA).

RCS&RDS, care este si numarul unu pe televiziune prin satelit, nu ofera servicii de televiziune HD prin aceasta platforma. Ceilalti furnizori de servicii TV HD din Romania sunt UPC (doar prin cablu) si Romtelecom (prin satelit si IPTV).