Cea mai noua gaselnita: Ochelarii 3D pentru acasa universali

Autor: Cristina Roşca 03.06.2010

Daca ai reusit sa isi achizitionezi un televizor 3-D, nu mai ramane decat sa gasesti ochelarii potriviti.
In prezent, nu ai mana libera in a-ti alege ochelarii, deoarece trebuie sa tii cont de producatorul televizorului, in conditiile in care ochelarii potriviti pentru un anumit brand de televizoare nu pot fi utilizati in cazul altora.

Incepand cu aceasta luna insa, o noua generatie de ochelari 3-D va ajunge in magazine. Acestia vor putea fi utilizati pentru orice marca de TV sau monitor capabil sa difuzeze filme si spectacole in format 3-D, scrie Wall Street Journal.
Producatorii spera ca noii ochelari universali, care vor avea un pret de peste 100 dolari perechea, vor ajuta expansiunea nisei 3-D.

Daca dispozitivele care permit difuzarea in format 3-D nu au patruns inca foarte puternic in locuinte, producatorii de televizoare se grabesc sa adauge functii 3-D produselor lor pentru a putea profita de popularitatea in crestere a filmelor 3-D.
Recent, filmul Avatar a depasit pragul de 2,5 mld. dolari, devenind pelicula cu cele mai mari incasari din toate timpurile. In aceasta vara vor fi lansate alte sapte filme in forma 3-D.

Samsung Electronics, Sony si Panasonic sunt cativa dintre producatorii de televizoare care au lansat anul trecut televizoare care difuzeaza in 3-D si care functioneaza cu ochelari speciali.
"Ochelarii trebuie standardizati", a spus Riddihi Patel, care urmareste piata televizoarelor 3-D pentru firma de cercetare iSuppli. Ea spune ca abilitatea de a utiliza ochelari de la orice producator va impulsiona clientii sa isi cumpere mai multe perechi. "Este evident ca piata se va deschide mai mult".

Cameron vrea sa testeze noi limite ale tehnologiei 3-D cu noul sau film
Regizorul James Cameron afirma ca intentioneaza sa lanseze urmatorul sau film in trei sau patru ani, si adauga ca s-a gandit la o posibila continuare pentru Avatar, scrie Wall Street Journal. El a mai spus ca intentioneaza sa testeze noi limite ale tehnologiei 3-D cu noul sau film. Daca urmatorul sau proiect nu va fi Avatar II, va fi "un alt film mare care utilizeaza aceeasi tehnologie". Avatar a devenit filmul cu cele mai mari incasari din istorie, obtinand 2,7 mld. dolari, dupa ce a depasit recordul stabilit tot de Cameron, insa cu Titanic.