Spaniolii de la GED cumpara Travel House

Autor: Mirabela Tiron 03.06.2010

Fondul de investitii spaniol GED, unul dintre cei mai activi cumparatori din businessul local, isi extinde afacerea din turism, in urma achizitiei unui pachet de 80% din agentia de turim Travel House, cu vanzari de 6 mil. euro si un profit net de 110.000 euro anul trecut. Tranzactia, realizata prin intermediul Happy Tour, cea mai mare agentie de turism din Romania, aflata in portofoliul fondului, vine la mai putin de doua saptamani de la parafararea unui alt deal, respectiv achizitia site-ului paravion.ro de catre GED.

"Aceasta tranzactie se incadreaza in strategia de consolidare a Happy Tour, care tinteste sa devina cel mai mare operator turistic din tara pe servicii corporate, online, si programe de vacanta", a declarat Javier Garcia del Valle, CEO-ul companiei Happy Tour, cu afaceri de 29 mil. euro anul trecut. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

Tranzactia este in curs de aprobare de catre Consiliul Concurentei, urmand sa se finalizeze in iunie. Consultantii juridici in aceasta tranzactie au fost Tuca Zbarcea& Asociatii pentru Happy Tour si Biris Goran pentru Travel House.

Travel House este controlata de Luca Zucchetti (45%), Corina Souvannasouck (30%) si Stefano Bardi (25%).