Rohan, CIROM:Romania are un deficit de un milion de locuinte; Prima Casa nu stimuleaza constructiile

Ziarul Financiar 06.06.2010

Romania are un deficit de un milion de locuinte, iar programul guvernamental "Prima Casa" nu stimuleaza constructia de locuinte, fiind orientat catre tranzactiile cu apartamente vechi, potrivit presedintelui patronatului din industria cimentului CIROM, Mihai Rohan, citat de Mediafax Business.

"Cererea de case este foarte mare. Eu va spun ca in Romania lipsesc circa un milion de case, de apartamente. Sunt oameni care stau si asteapta de multa vreme sa-si construiasca, sunt tineri foarte multi care nu mai au unde sta", a declarat Rohan la emisiunea "Dupa 20 de ani", transmisa duminica de ProTV.

Reprezentantul CIROM (Patronatul din industria cimentului si altor produse minerale pentru constructii din Romania) a precizat ca programul Prima Casa "nu s-a vazut" in constructii, pentru ca foarte multi cumparatori s-au orientat catre locuintele vechi, mai ieftine.

Potrivit sursei citate, tranzactiile imobiliare cu locuinte noi deja construite nu se realizeaza pentru ca depind de deblocarea creditarii, iar potentialii clienti asteapta in continuare scaderea preturilor de vanzare, pe care Rohan o estimeaza la 5-10% anul viitor.