Entuziasmul iPhone 4.0 se loveste de scepticismul britanic: E prea avansat pentru retelele pe care ruleaza

Autor: Radu Racu 09.06.2010

Steve Jobs a prezentat luni noua generatie a telefonului inteligent iPhone, care include multe aplicatii noi, printre care si promitatoarele teleconferinte, insa problema cu aceste noi inovatii ramane ca si acum cativa ani faptul ca aplicatiile smartphone-urilor nu isi gasesc acoperirea in serviciile oferite de operatorii de telecomunicatii, scrie jurnalistul britanic Rory Cellan-Jones, intr-un blog gazduit de BBC.

Poate ca iPhone ofera o experienta noua, insa in prezent doar in cadrul retelelor wi-fi, pentru ca Apple nu a reusit sa convinga marii operatori de telefonie sa "intre in hora", adica sa ofere suport extins pentru noile aplicatii. Ceea ce ne aduce la adevarata problema: tehnologia telefonelor avanseaza in continuare mult mai rapid decat retelele de comunicatii in care sunt folosite, noteaza Jones.

Jurnalistul britanic afirma ca si-a scris articolul intr-un parc comercial din Oxford, o zona in care conectivitea ar trebui sa fie optima, insa telefonul sau, un iPhone 3GS, ii arata un semnal abia perceptibil si nici vorba de folosirea 3G.