Exclusiv online - Din culisele luxului: ce primesti pentru 35.000 dolari pe noapte la un hotel?

Autor: Cristina Rosca 10.06.2010

Pentru turistii obisnuiti sa stea in cele mai bune camere ale hotelurilor de lux, apartamentul "de top" al hotelului Four Seasons din New York reprezinta cireasa de pe tort, in conditiile in care trebuie sa digeri un pret de 35.000 dolari pe noapte, scrie Wall Street Journal.

Penthouse-ul Ty Warner, numit astfel ca un omagiu pentru creatorul animalelor de plus Beanie Baby, care este totodata si proprietarul hotelului, este cea mai scumpa camera de hotel din Statele Unite, din afara Las Vegasului. Aceasta este o distinctie importanta, in conditiile in care camerele din capitala jocurilor de noroc sunt destinate celor mai norocosi pariori. Din apartamentul Ty Warner poti vedea intregul Manhattan, in orice directie ai privi beneficiezi de privelistea centrul cultural si comercial al New York-ului. Mai mult, chiuvetele din bai sunt realizate din blocuri de cristal, iar un majordom si un sofer isi stau la dispozitie 24 de ore din 24. Musafirul are la scara un Maybach sau un Rolls Royce, la alegere.

Pretul include de asemenea si room service, m=ncarea din restaurantele hotelului, printre care se numara si unul condus de cunoscutul chef Joel Robuchon, este practic nelimitata. Un musafir a fost insa suprataxat pentru ca a facut comanda de caviar in valoare de 1.000 dolari.

Apartamentul, ce a fost deschis in 2007, a costat 50 mil. dolari pentru a fi construit, insa pentru a fi creionat au fost necesari sapte ani, potrivit oficialilor hotelului.

Warner spune ca aceasta camera este importanta pentru ca ofera intregului hotel un aer de lux si exclusivitate. "Prin faptul ca exista un apartament de aceasta natura acolo, se stabileste stacheta sus, si oamenii incep sa vorbeasca. |ntregul hotel beneficiaza de asta".

Apartamentele de lux din cadrul hotelurilor au devenit tot mai populare dupa 1980. De regula, VIP-urile beneficiaza de ele gartis sau la pret redus, pentru a se face publicitate si pentru a atrage tot mai multi oameni de afaceri, este de parere Bjorn Hanson, profesor la Universitatea din New York, specializat pe industria ospitaliera.