Compania clujeană Codespring caută softişti şi testeri

Autor: Magraon Andreea 15.06.2010

Compania clujeană Codespring, furnizor de soluţii şi servicii de dezvoltare software, mizează pe creşterea cifrei de afaceri cu 10% în acest an, la 1,1 milioane de euro, faţă de un milion de euro de anul trecut.

Codespring, care a fost înfiinţată în 2005 cu capital integral românesc, activează pe piaţa de software atât în regim de furnizor independent de servicii, cât şi în regim de outsourcing, a declarat pentru ZF Walter Brem, directorul general al companiei.

Cei mai importanţi clienţi ai Codespring sunt furnizorul german de soluţii integrate pentru mediul de business Seeburger, compania ungară Graphisoft şi Teracue - dealer german de echipamente IPTV şi broadcasting. Potrivit directorului general al companiei, aceste contracte au permis Codespring să se dezvolte pe plan internaţional. Compania clujeană mai are contracte cu Vico Software şi Datacolor, ambele din Statele Unite.

Într-o perioadă de criză economică, firma caută personal.

"Codespring se află în proces activ de recrutare, profilul căutat fiind experienţa în dezvoltare software şi testare, în special în limbajul de programare Java şi Symbian", a declarat Brem. În prezent, Codespring are 50 de angajaţi.

În ceea ce priveşte măsurile guvernamentale şi posibila creştere a taxelor, oficialii Codespring sunt de părere că efectul direct asupra companiilor din industrie ar fi creşterea costului forţei de muncă cu un grad înalt de calificare. "Pentru contractele tip outsourcing, această situaţie care ar duce la diminuarea marjei de profit a companiei locale, dar şi la eliminarea unui avantaj competitiv important pe care îl avem în faţa altor zone geografice alternative".

"Indirect, vom fi obligaţi la o politică de compromis, adică pentru a nu pierde clienţii strategici care au optat pentru dezvoltare de software în România, companiile locale vor fi tentate fie să îşi asume parte din variaţia de cost, fie să iniţieze renegocieri de pe o poziţie mai puţin favorabilă decât până în prezent", a mai spus directorul general.

Piaţa locală de software este estimată să atingă în acest an 680 de milioane de euro, domeniile care vor ajuta la creştere fiind externalizarea şi serviciile IT. Potrivit analiştilor, segmentul de externalizare poate creşte în acest an cu până la 20%, iar cel de soft şi servicii cu 10%. Piaţa de externalizare a avut anul trecut o valoare de 35 de milioane de euro, fără acordurile privind reţelele telecom.