Primăria Iaşi, la al doilea credit de 50 mil. euro

Autor: Mediafax 15.06.2010

Consilierii locali din Iaşi au adoptat, marţi, proiectul iniţiat de municipalitate privind accesarea unui împrumut în valoare de 50 de milioane de euro pentru derularea unor investiţii în oraş, împotriva hotărârii votând toţi cei 12 consilieri ai PDL.

În şedinţa de marţi a Consiliului Local, viceprimarul PDL Gabriel Grigore a solicitat amânarea dezbaterii proiectului, motivând că actualul context economic nu este favorabil contractării de noi împrumuturi.

Primarul PSD Gheorghe Nichita a susţinut necesitatea obţinerii împrumutului pentru începerea sau continuare unor investiţii în oraş. "Avem nevoie de aceşti bani pentru a continua proiectele începute sau a demara altele noi. De asemenea, avem proiecte europene care necesită co-finanţare, iar noi nu avem banii necesari", a argumentat primarul Iaşiului. Potrivit acestuia, împrumutul de 50 mil. euro va fi utilizat, printre altele, pentru modernizarea drumurilor din oraş, achiziţia de noi autobuze şi refacerea căii de rulare a tramvaielor în diverse zone ale municipiului.

Proiectul a fost votat de cei 11 consilieri locali ai PSD şi patru din partea PNL, în timp ce toţi cei 12 reprezentanţi ai PDL au votat împotrivă.

"Nu am fost de acord cu acest împrumut, pentru că primăria a mai făcut un împrumut de 200 de milioane de lei (aprox. 50 mil. euro - n.red.) şi nu ştim pe ce s-au cheltuit aceşti bani. Am cerut lămuriri de la primarul Nichita, însă nu am primit niciun răspuns concret. Îşi asumă această răspundere de a împovăra Iaşiul", a afirmat viceprimarul Gabriel Grigore.