Cele mai importante evenimente ale zilei

Ziarul Financiar 15.06.2010

1. Moţiunea de cenzură a fost respinsă de Parlament. Guvernul rămâne in funcţie. Moţiunea de cenzură a cazut la votul din Parlament de marţi, cu 228 de voturi pentru şi 197 de voturi împotrivă. Pentru ca motiunea de cenzură sa treacă erau necesare 236 de voturi, respectiv jumătate plus unu din numarul total al parlamentarilor. Un număr de 12 parlamentari PD-L au votat pentru moţiunea de cenzură, printre care se număra Teo Trandafir si Silviu Prigoană.

2. Vlădescu: România are nevoie în 2010 de finanţare totală de 8-8,5 miliarde euro. Necesarul total de finanţare a României în acest an este de 8-8,5 miliarde de euro, a declarat, marţi, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, care anticipează că veniturile bugetare din primul semestru vor fi sub estimări. "La un deficit de până la 7% din PIB, vom avea nevoie de 8-8,5 miliarde de euro", a declarat Vlădescu reporterilor, adăugând că veniturile din prima jumătate a anului vor fi sub aşteptări.

3. Dacia începe distribuirea primelor dividende de la preluarea de către Renault. În conformitate cu hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor, Automobile Dacia va începe de astăzi, 15 iunie 2010, distribuirea dividendelor pentru anul fiscal 2009. Operaţiunea de distribuire va avea loc prin intermediul unităţilor teritoriale ale băncii BRD din întreaga ţară. Valoarea brută a dividendului plătit de Dacia în contul rezultatului pe anul 2009 este de 0,0061 lei/acţiune. Din valoarea totală a dividendului cuvenit fiecărui acţionar se vor reţine impozitul de 16% şi comisionul de 2,5 lei perceput de BRD pentru distribuire.

4. Medicover confirmă că a cumpărat teren şi anunţă investiţii de 50 mil. euro. Operatorul de servicii medicale private Medicover a anunţat astăzi că a cumpărat un teren pe care va construi un spital privat, confirmând informaţiile publicate recent de Ziarul Financiar. În ediţia de luni, ZF a scris că grupul a cumpărat terenul de la fondul elen de investiţii Global Finance care la rândul îl cumpărase de la Gigi Becali. Investiţiile totale în spitalul Medicover se vor ridica la 50 mil. euro.

5. Niculae anunţă investiţii de 140 mil. euro la Interagro, în încercarea de a-şi menţine afacerile la nivelul anului trecut. Grupul InterAgro încearcă să se apropie de cifra de afaceri de 700 de milioane de euro înregistrată în 2009, după ce în 2008 a avut afaceri de 1,2 miliarde euro, prin investiţii în agricultură şi în centrale electrice de cogenerare, a declarat Ioan Niculae, proprietarul grupului. "Dacă în 2008 grupul a avut o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de euro, în 2009 a scăzut la circa 700 de milioane de euro. În acest an, sper să ne apropiem de rezultatele de anul trecut", a spus Niculae.