Piraeus Bank a vândut aur în 45 de zile cât în precedentele şapte luni

Ziarul Financiar 20.06.2010

Piraeus Bank a vândut în perioada 1 mai-15 iunie o cantitate de aur egală cu cea din precedentele şapte luni de când oferta este disponibilă, astfel că a ajuns la un total de aproximativ 100 de kilograme sub formă de lingouri şi 1.000 de monede, în valoare de peste 3 milioane euro, informează Mediafax Business.

Banca vinde aur de la începutul lunii octombrie 2009, iar de atunci peste 1.000 de persoane şi firme au optat pentru această alternativă de investiţie.

"În mai şi iunie vânzările de aur au atins cote record, dublându-se pe fondul deprecierii leului şi incertitudinilor crescânde privind situaţia economică. Din totalul vânzărilor, în ultimile 45 de zile s-au comercializat peste 50 kg de aur şi 400 de monede, în sumă de aproximativ 1,5 milioane de euro", a declarat pentru Alina Piciorea, care conduce departamentului de vânzări corporate şi retail din trezoreria Piraeus Bank.

Ea a menţionat că cea mai mare cantitate cumpărată de un singur client a fost de 9 kilograme de aur. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.