Topul revenirilor pe Bursă în iunie

Autor: Vlad Anastasiu 21.06.2010

Titlurile companiilor din sectorul construcţiilor precum Cemacon Zalău (CEON), Dafora Mediaş (DAFR) şi Condmag Braşov (COMI) au înregistrat în ultimele două săptămâni printre cele mai puternice reveniri de pe piaţa locală, chiar şi de peste 40%, devansând astfel titlurile din sectorul financiar sau cel energetic.

"Acţiunile Condmag, Dafora şi Armax sunt acţiuni care se desprind din spectrul pieţei şi datorită gradului mare de volatilitate, investitorii încearcă să intre la speculaţie pe aceste titluri. Sunt societăţi bune fundamental şi cu potenţial de creştere, dar aprecierea are un caracter mai mult speculativ. Acelaşi lucru se întâmplă însă şi când piaţa evoluează în scădere. Corecţiile pe aceste titluri se amplifică", a explicat Ovidiu Şerdean, broker în cadrul societăţii de intermediere IFB Finwest.

Societăţile financiare au înregistrat în această perioadă creşteri cuprinse între 22,8% pe acţiunile SIF Muntenia (SIF4) şi 34,6% pe titlurile SIF Oltenia (SIF5), în timp ce aprecierea pe BET-FI a depăşit 30%. Dintre titlurile bancare, doar acţiunile Erste Bank (EBS) s-au clasat în top 20, cu o revenire în această perioadă de 18,4%.

"În utlima vreme, băncile nu se mai numără printre favoritele din piaţă, pentru că şi-au pierdut din volatilitate. În continuare cred că o să vedem aprecieri ceva mai mari pe titlurile volatile, în special pe emitenţii cu activităţi conexe sectorului energetic", a încheiat Şerdean.