MedLife, CMU şi Medicover se bat pentru Euroclinic

Autor: Ioana David 21.06.2010

Operatorii de servicii medicale private MedLife, Centrul Medical Unirea (CMU) şi Medicover sunt interesaţi de achiziţia unui pachet de acţiuni la Euroclinic Hospital & Medical Centers, firmă care operează spitalul cu acelaşi nume din Capitală, au declarat pentru ZF surse din piaţă.

Preluarea Euroclinic are o miză extrem de mare în piaţa de profil în condiţiile în care ar putea schimba ierarhia jucătorilor şi ar aduce noului acţionar avantajul unui spital privat în Capitală.

"Trei investitori sunt interesaţi. Probabil că în următoarea lună vom ajunge la o înţelegere mai directă, urmând ca până la sfârşitul verii să putem concluziona", a spus Cătălin Popa, CEO al Euroclinic, care nu a dorit să precizeze numele celor interesaţi.

Cei trei vizează un pachet majoritar de acţiuni, iar valoarea deal-ului ar putea fi cuprinsă între 10 şi 30 mil. euro, potrivit estimărilor ZF.

Euroclinic este deţinut de grupul financiar olandez Eureko, iar medici de la Spitalul Floreasca au pachete de sub 1%.

Dacă se va finaliza, preluarea Euroclinic va fi a treia tranzacţie pe piaţa serviciilor medicale private în mai puţin de un an, în condiţiile în care un fond de investiţii al Société Générale a intrat la MedLife în 2009 în urma unui deal de circa 20 mil. euro, iar Advent a luat pachetul majoritar al CMU într-o tranzacţie estimată la câteva zeci de milioane de euro. Ambele fonduri sunt interesate de o creştere rapidă şi de o consolidare a poziţiei prin achiziţii. Pe de altă parte, Medicover a anunţat că va investi aproximativ 50 mil. euro în construcţia unui spital privat, în condiţiile în care a achiziţionat recent terenul.

Contactat de ZF, Mihai Marcu, unul dintre acţionarii MedLife, a confirmat interesul pentru Euroclinic. Reprezentanţii CMU şi cei ai Medicover nu au dorit să comenteze această informaţie.

În 2009, Euroclinic Hospital & Medical Centers a avut o cifră de afaceri de 7,7 mil. euro, nivel situat puţin peste estimările iniţiale, iar pentru anul acesta compania a bugetat afaceri de 10 mil. euro. Compania deţine un spital şi trei centre medicale în Capitală.