SIF2 a vândut 12% din Asco Bacău pentru 3,5 mil. lei

Autor: Andrei Chirileasa 23.06.2010

SIF Moldova (SIF2) şi-a vândut ieri participaţia de 12% pe care o deţinea la producătorul de textile Asco Bacău (ASCE), prin intermediul unei tranzacţii de 3,53 mil. lei (840.000 de euro).

Aceasta este una dintre puţinele exituri importante realizate de SIF-uri în ultimele luni. SIF-urile au preferat în ultima perioadă să realizeze speculaţii pe Bursă, urmărind să câştige din oscilaţiile de preţ pe termen scurt.

SIF Moldova a raportat după primele cinci luni un profit de aproape 36 mil. lei (8,6 mil. euro). SIF2 a fost foarte activă pe Bursă în primele cinci luni.

SIF Moldova a vândut ieri către acţionarul majoritar al Asco, firma Inkotown Universal, înregistrată în Insulele Virgine Americane, care a fost preluată în 2008 de dezvoltatorul imobiliar Imotrust Arad (ARCV). Imotrust şi-a majorat astfel deţinerea indirectă în cadrul Asco Bacău la 70%.

Tranzacţia de ieri evaluează Asco Bacău la 29,4 mil. lei (7 mil. euro), în condiţiile în care compania avea la finele anului trecut capitaluri proprii de 50,8 mil. lei (12 mil. euro). Principalul activ al companiei sunt terenurile deţinute în Bacău, pe care Imotrust anunţase că va dezvolta un centru comercial.

Asco a avut anul trecut afaceri de 4,4 mil. lei (1,05 mil. euro) şi pierderi de 5,6 mil. lei (1,3 mil. euro).