Producătorul Vrancart Adjud a investit 600.000 de euro într-o linie de fabricat prosoape de hârtie

Autor: Mirabela Tiron 24.06.2010

Producătorul de hârtie şi carton Vrancart Adjud, care a rulat afaceri de 27,8 milioane de euro anul trecut, a investit 600.000 de euro într-o linie de fabricat prosoape de hârtie pentru restaurante, hoteluri şi cafenele.

"Vom pune în funcţiune prima linie de fabricat role profesionale de hârtie pentru uz industrial. Investiţia în echipamentul care are o capacitate de producţie de 4.800 de tone pe an, a fost realizată din fonduri proprii", au declarat reprezentanţii companiei, care a finalizat anul trecut cu un profit de 1,1 milioane de euro.

Compania aşteaptă anul acesta o cifră de afaceri de 30,3 milioane de euro, în creştere cu 9% faţă de nivelul de anul anterior şi un profit net de circa 600.000 de euro, potrivit datelor transmise de reprezentanţii Vrancart Adjud. "Compania producătoare de hârtie şi carton ondulat a înregistrat în primele patru luni ale anului o creştere a cifrei de afaceri cu 28,5 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut", au declarat reprezentanţii companiei, fără a preciza valoarea absolută a cifrei de afaceri. În prezent, producătorul Vrancart Adjud, controlat cu pachet majoritar de acţiuni de SIF Banat Crişana (74,7% din acţiuni), are 1.000 de angajaţi, salariul mediu fiind de 968 de lei.