Mallurile încep să anunţe unde vor fi deschise magazinele H&M

Ziarul Financiar 24.06.2010

Anunţul gigantului suedez H&M că va intra pe piaţa românească în 2011 a încins piaţa de retail, primul dezvoltator care a anunţat un parteneriat cu H&M fiind Băneasa Shopping City, mallul din nordul Capitalei, deţinut de omul de afaceri Gabriel Popoviciu.

Pe de altă parte, reprezentanţii H&M au declarat astăzi pentru ZF că vor deschide primul magazin într-un centru comercial din vestul Capitalei, cel mai probabil Plaza România.

Reprezentanţii Băneasa Shopping City au anunţat în această seară semnarea parteneriatului cu gigantul suedez H&M, unul dintre cei mai mari retaileri de îmbrăcăminte la nivel mondial.

Compania H&M a anunţat că va deschide în primăvara anului viitor primele magazine în România, după mai mulţi ani de tatonare a pieţei.

Magazinul din Băneasa Shopping City va fi situat pe două etaje, potrivit reprezentanţilor complexului comercial.

"Croaţia şi România vor deveni noi pieţe pentru H&M în primăvara anului 2011", se arată într-un raport al companiei suedeze, fără a specifica unde vor fi poziţionate noile magazine.

Vehiculate sunt majoritatea centrelor comerciale mari din Bucureşti, oficialii suedezi fiind extrem de activi în prima jumătate a acestui an, când au discutat cu majoritatea proprietarilor de malluri, atât din Bucureşti, cât şi din ţară.

Grupul suedez profită de reducerea nivelului chiriilor practicat de proprietarii de centre comerciale şi ar putea deschide mai multe magazine de mari dimensiuni.

La nivel european, H&M concurează cu spaniolii de la Inditex în ceea ce priveşte vânzările, dar sunt poziţionaţi pe un palier de preţuri inferior, având articole pentru persoanele cu venituri mici şi medii.