Topul creşterilor şi scăderilor pe Bursă în iunie

Autor: Vlad Anastasiu 29.06.2010

În luna iunie, indicele BET al celor mai lichize zece titluri din piaţă a închis cu o scădere de 5,9% faţă de sfârşitul lunii mai, la nivleul de 4.650 depuncte. Cele mai afectate titluri din cadrul BET în acest interval au fost societăţile bancare BRD şi Banca Transilvania, care au pierdut 14,6% şi resepctiv 12,1% faţă de referinţă.

Indicele BET-FI, care grupează societăţile financiare, a înregistrat de la sfârşitul lunii mai o scădere de circa 4,8%, cea mai mare corecţie la această categorie fiind consemnată de acţiunile SIF Transilvania (SIF3), care au coborât cu 10,1%.

Cele mai mari scăderi au fost consemnate însă de companiile din domeniul construcţiilor, precum Romcarbon Buzău (ROCE), COMCM Constanţa (CMCM) sau Teraplast Bistriţa (TRP), care au pierdut 21,1%, 19,4% şi respectiv 16,4% faţă de referinţă.

La polul opus s-au situat titlurile Zimtub Zimnicea (ZIM), Bermas Suceava (BRM) şi Socep Constanţa (SOCP), care au înregistrat avansuri cuprinse între 6,3% şi 11,6%. O apreciere considerabilă au înregistrat şi titlurile Broker Cluj (BRK), care au urcat cu 4,2%, la puţin peste 0,26 lei/unitate.