Români, mai faceţi o gaură la curea - Companiile încep să anunţe creşterea preţurilor. Întâi ţigările şi benzina

Ziarul Financiar 30.06.2010

Preţurile ţigărilor vor creşte, joi, în medie cu un leu pe pachet, după majorarea TVA şi a garanţiilor pentru antrepozitele fiscale, a declarat agenţiei Mediafax directorul corporate affairs al JTI România, Gilda Lazăr.

"La majorarea preţului contribuie creşterea TVA şi faptul că prin ordonanţa pentru combaterea evaziunii fiscale creşte nivelul garanţiilor pentru antrepozitele fiscale", a spus Gilda Lazăr, citată de Mediafax.

Astfel, cel mai ieftin pachet de ţigări comercializat pe piaţa românească va costa 9,9 lei.

"În Moldova, cel mai ieftin pachet de ţigări costă echivalentul unui leu românesc. Ne aşteptăm la o reizbucnire a contrabandei, în condiţiile în care aceasta scăzuse în mai la 26,8% din totalul pieţei, faţă de 36,2 în luna ianuarie", a adăugat Lazăr.

Rompetrol anunţă creşterea preţurilor carburanţilor

Imediat după creşterea TVA-ului cu cinci puncte procentuale până la 24% începând de joi, şi Rompetrol Downstream a anunţat că va majora preţul benzinei şi al motorinei cu până la 6%.

Astfel, conform Mediafax, Rompetrol Downstream va majora joi preţul benzinei şi al motorinei cu sume cuprinse între 25 şi 28 de bani pe litru, în funcţie de sortiment.

Astfel, benzinele Efix 95 şi Alto 101 vor costa 4,85 lei pe litru, respectiv 5,48 lei pe litru.

Noile preţuri ale sortimentelor de motorină Efix şi Alto 55 sunt 4,79 lei litru şi 5,1 lei pe litru.

Carburanţii Rompetrl se vor scumpi, astfel, cu 5,1% - 5,8%. Citişi mai mult despre scumpirea ţigărilor pe www.mediafax.ro