MedLife a început achiziţiile cu o clinică la Braşov

Autor: Ioana David 30.06.2010

Operatorul de servicii medicale MedLife a parafat prima sa achiziţie preluând 80% din acţiunile Policlinicii de Diagnostic Rapid din Braşov într-o tranzacţie de 3,5 mil. euro. "Tranzacţia va fi finanţată atât din resurse proprii, cât şi din credite bancare. De acum aşa vom merge", a spus Mihail Marcu, preşedintele consiliului de administraţie al MedLife şi unul dintre acţionari.

Grupul medical din Braşov, care include o clinică şi două laboratoare, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 3 mil. euro, potrivit datelor furnizate. "Considerăm că acesta este un pas firesc în dezvoltarea şi evoluţia businessului medical, care ne va asigura o creştere rapidă a afacerilor şi ne va întări poziţia pe piaţa serviciilor medicale la nivel local", a spus Cosmin Răşină, director general şi unul dintre acţionarii policlinicii (cu 4% din titluri).

Alţi acţionari ai companiei achiziţionate de MedLife sunt Ileana Cristina Voss (15,99%), Radu-Iulian Popeia (15,99%), Emanuil Gheorghiţă (15,99%), Mihai-Stelian Varciu (15,99%), Cosmina Oproiu (15,99%), Claudia Simona Varciu (15,99%). Fiecare a vândut proporţional cu procentul avut. Niciunul dintre acţionari nu a ieşit complet din afacere.

Aceasta este prima achiziţie derulată de MedLife după ce anul trecut un fond de investiţii al Société Générale a intrat cu 36% în acţionariatul operatorului de servicii medicale. Anul trecut MedLife a avut o cifră de afaceri de 26,2 mil. euro, iar pentru 2010 şi-a bugetat un avans de 40%.

MedLife are în continuare planuri pentru alte două clinci de mari dimensiuni în Bucureşti, extinderea spaţiului la spitalul Life Memorial, dezvoltarea unui spital specializat în Cluj şi a unui bloc operator de zi în Hyperclinica MedLife Băneasa.