Două milioane de salariaţi vor câştiga cu 368 de lei mai puţin

Autor: Mirabela Tiron 30.06.2010

Aproape două milioane de salariaţi care primesc tichete de masă vor câştiga cu 30 de lei mai puţin pe lună, din cauza impozitării tichetelor valorice cu 16%. Astfel, angajaţii care primesc tichete de masă vor încasa anual mai puţin cu 368 de lei (84 de euro), potrivit calculelor ZF, ce iau în considerare un număr mediu de 22 de tichete de masă pe lună, cu o valoare de 8,72 de lei fiecare.

"Companiile care oferă tichete de masă angajaţilor nu vor fi afectate de impozitarea tichetelor, singurii care vor avea de suferit fiind angajaţii", spune un reprezentant al unei companii emitente de tichete de masă. Ileana Ştefan, director de resurse umane la Plus Discount, care are aproape 2.200 de angajaţi ce primesc tichete de masă, a spus că salariaţii vor continua să primească aceste tichete. "Cu siguranţă că se va simţi o scădere în salariul angajaţilor din cauza impozitării cu 16% a tichetelor. La momentul de faţă nu am luat o decizie cu privire la cum va fi compensată această scădere", a declarat Ileana Ştefan.

Tichetele de masă, cadou, creşă şi de vacanţă vor fi impozitate începând de astăzi. Finanţele estimează că în a doua jumătate a anului vor strânge 345 mil. lei (79 mil. euro) prin impozitarea cu 16% a contravalorii tichetelor de masă pe care unii angajatori le acordă salariaţilor.