RCS&RDS a mărit tarifele cu 1 leu, dar nu pentru toate serviciile

Autor: Adrian Stefan Seceleanu 02.07.2010

RCS&RDS, cel mai mare operator telecom controlat de un om de afaceri român, nu a mărit preţurile pentru toate serviciile pe care le oferă, suportând în parte impactul majorării TVA de la 19 la 24%, potrivit noii grile de tarife publicate de operator pe pagina web.

Compania nu a mărit tarifele pentru cel mai scump abonament la internet (FiberLink2 sau CableLink2), care va costa în continuare 39 de lei (cu TVA inclusă) şi a menţinut şi tariful la cel mai scump pachet la televiziunea prin satelit, Extracomplet, care va costa în continuare 33 de lei (cu TVA inclusă). Şi tarifele pentru internetul mobil au rămas aceleaşi. Pentru aceste abonamente RCS&RDS a redus practic tarifele de bază pentru a nu mări suma plătită de clienţi odată cu creşterea TVA cu 5%.

Compania nu a mărit nici taxa de mentenanţă pentru telefonia fixă, introdusă recent, care a rămas la 5 lei pe lună.

Pentru celelalte abonamente la televiziune şi internet fix preţurile cu TVA au crescut uniform, cu câte 1 leu. Practic, RCS&RDS nu a aplicat pur şi simplu noua cotă a TVA ci a ajustat uşor tarifele de bază astfel încât preţul final de pe factură să urce exact cu un leu.

Astfel, abonamentele la internet fix FiberLink1 sau CableLink1 costă de la 1 iulie 29 de lei (cu TVA inclusă), faţă de 28 de lei până la finele lunii iunie.

Toate abonamentele la cablu TV vor costa, cu TVA inclus, cu 1 leu mai mult. Astfel noile preţuri ale pachetelor Bază, Extra şi Bază Special sunt, cu TVA inclusă, 25 de lei, 32 de lei şi 25 de lei. În cazul televiziunii prin satelit RCS&RDS a mărit toate tarifele cu TVA inclus cu 1 leu, cu execepţia celui mai scump pachet, de 33 de lei pe lună.

RCS&RDS este cel mai mare furnizor local de televiziune prin cablu şi satelit şi numărul unu pe piaţa de internet prin linii fixe.