Ringier şi Axel Springer au înfiinţat o nouă companie, în urma fuziunii operaţiunilor din cinci ţări europene

Autor: Adriana Rosoga 04.07.2010

Companiile de publishing Ringier şi Axel Springer au înfiinţat pe 1 iulie o nouă companie cu sediul la Zurich, Ringier Axel Springer Media, ca urmare a aprobării fuziunii operaţiunilor pe care cele două grupuri media le deţin în Europa de Est de către autorităţile competente în domeniul concurenţei.

Compania a devenit operaţională la mai puţin de patru luni de când anunţul a fost făcut. În luna martie, cele două companii anunţau că au intenţia de a-şi unifica operaţiunile din cinci ţări din Europa de Est, obiectivul parteneriatului fiind listarea comună la bursă în trei până la cinci ani.

Autorităţile care supraveghează concurenţa din Polonia, Serbia, Slovacia, Republica Ceha, Elveţia, Germania şi Austria au aprobat deja fuziunea. În Ungaria, decizia autorităţilor nu a fost încă luată, urmând ca integrarea să se facă ulterior, după aprobarea Consiliului Concurenţei din Ungaria.

Ringier Axel Springer Media va fi condusă de Florian Fels (43), care până în prezent a ocupat funcţia de CEO Central Europe la Ringier.

Tot în martie, compania anunţa că trustul de presă Ringier România, care editeză pe piaţa locală publicaţiile Libertatea, Bolero, Bravo, Lumea Femeilor, va fi inclusă în acest joint venture în momentul finalizării procesului de turn-around / redresare iniţiat la începutul acestui an.