Lista problemelor iPhone 4 creşte de la o zi la alta. În România, cel mai în vogă telefon se cumpără şi cu 2.000 de euro

Autor: Magraon Andreea 05.07.2010

iPhone 4, cel mai nou model al smartphone-ului produs de compania americană Apple, are mai multe probleme de funcţionare pe lângă pierderea semnalului atunci când este ţinut de marginea metalică, scrie The New York Times.

Astfel, utilizatorii s-au plâns că iPhone 4 întrerupe convorbirile, activează difuzorul sau formează alte numere de unul singur, din cauza unei erori de funcţionare a unui senzor, care ar trebui să întrerupă alimentarea ecranului tactil atunci când telefonul este ţinut la ureche. Clienţii au semnalat şi probleme ale camerei telefonului, care ar face fotografii "îngălbenite".

Oficialii Apple au recunoscut doar problema legată de semnal, pe care au pus-o pe seama softului telefonului, care ar arăta în mod eronat nivelul semnalului de la reţelele de telefonie.

Problemele semnalate de clienţii din SUA nu i-au descurajat însă pe români să cumpere iPhone 4, deşi mobilul e vândut în reţeaua Altex la preţuri de peste 2.000 de euro. La sfârşitul săptămânii trecute, retailerul avea deja două comenzi pentru iPhone 4. Oficialii spună că diferenţa de preţ, de la 700 de dolari în SUA la peste 2.000 de euro în România, este generată de tarifele mari impuse de distribuitori.