Conducerea Băncii Naţionale cumulează averi de 17 mil. €

Autor: Liviu Chiru 05.07.2010

Cei nouă membri ai Consiliului de Administraţie al BNR au averi financiare - economii la bănci şi plasamente în acţiuni sau obligaţiuni - de peste 17 milioane de euro cumulat. Cel mai bogat membru din conducerea BNR este de departe Nicolae Dănilă, cel care a condus până în 2007 BCR, cea mai mare bancă locală, cu economii şi plasamente de peste 15 milioane de euro. Anul acesta, Dănilă a spart depozite de 3,4 mil. euro şi a cumpărat titluri de stat româneşti.

Guvernatorul Isărescu mai are economii de numai 81.000 de euro, după ce a rambursat anticipat anul acesta un credit ipotecar de echivalentul a aproape 140.000 de euro. El are totuşi cea mai valoroasă colecţie de bijuterii şi obiecte de artă, de peste 100.000 de euro, fiind secondat de viceguvernatorul Cristian Popa.

La fel ca în anii precedenţi, conducătorii BNR sunt foarte transparenţi în privinţa deţinerilor de bunuri şi a plasamentelor făcute, însă ţin secrete veniturile realizate, atât la banca centrală, cât şi la alte societăţi cu care au avut colaborări.