Tragedia greacă în versiunea italiană: insule, plaje şi palate de 3,6 mld. euro scoase la vânzare în Italia

Autor: Radu Racu 05.07.2010

Guvernul italian va scoate la vânzare circa 9.000 de proprietăţi, printre care palate, plaje şi cetăţi, cu o valoare estimată la 3,6 miliarde de euro, în încercarea de a-şi reduce datoria publică ce se ridică în prezent la 1.400 de miliarde de euro, scrie Daily Mail.

Printre cele mai scumpe active scoase la vânzare se numără Palatul Norman, din Palermo, cu o valoare de piaţă de 90 de milioane de euro, vila Giulia, din Roma, cu o valoare de 24 de milioane de euro, şi plaja de pe insula Caprera, din Sicilia, cu o valoare de 18 milioane de euro. Printre proprietăţile mai accesibile se numără spectaculoasa insulă Santo Stefano, cu un preţ de pornire de 6 milioane de euro. Lista pusă la cale de Agenţia Domeniilor de stat include şi plaje pe lacul Como, unde puteţi deveni vecini cu actorul George Clooney.

Intenţia autorităţilor italiene vine la scurt timp după o decizie similară a Greciei. La sfârşitul lunii iunie, ziarul britanic The Guardian scria ca Grecia intenţionează să vândă sau să concesioneze pe termen lung o parte dintre cele 6.000 de insule ale sale.