Ce companii IT&C angajează în criză

Autor: Magraon Andreea 05.07.2010

Companiile IT&C şi furnizorii de servicii de externalizare, care lucrează în general pentru clienţi internaţionali, continuă să-şi extindă numărul de angajaţi din România, câteva sute de posturi fiind scoase la în acest moment în oraşe ca Bucureşti, Cluj, Braşov şi Iaşi.

Oracle, subsidiara locală a celui mai mare producător de soft pentru companii, are, spre exemplu, 94 de poziţii deschise în Bucureşti. Şi giganţii IT HP şi IBM au câteva zeci de locuri de muncă disponibile, pentru programatori sau ingineri - categorii profesionale care au fost mai puţin afectate de criză. "Joburile cele mai căutate rămân cele de programatori, dar şi cele de project manageri", comentează Alexandra Urşeanu, Business Development Manager al companiei de consultanţă în managementul carierei Hart Human Resource Consulting.

Salariul unui programator poate ajunge la 1.000-1.500 de euro. În prezent, în companiile din industria IT din România lucrează aproximativ 90.000 de angajaţi. Doar firmele americane HP, IBM şi Oracle au împreună aproximativ 5.000 de angajaţi pe piaţa locală.