Cosmote şi Romtelecom atacă frontal RCS&RDS, cu primul pachet 4-play

Autor: Adrian Seceleanu 06.07.2010

Cosmote Şi Romtelecom, companii care au acelaşi acţionar majoritar, au lansat ieri prima ofertă integrată de servicii de televiziune, telefonie fixă şi mobilă şi internet, la preţuri care pornesc de la 13,3 euro pe lună (fără TVA) - intrând astfel în premieră în competiţie cu grupul local RCS&RDS, singura companie care mai poate oferi pachete de servicii similare.

RCS&RDS, pe de o parte, şi Romtelecom şi Cosmote, pe de altă parte, sunt singurii jucători de pe piaţa locală de comunicaţii care au şi operaţiuni pe TV (cablu şi satelit), şi internet şi telefonie fixă şi mobilă. RCS&RDS a profitat până acum de absenţa unei alte oferte 4-play pe piaţă, în condiţiile în care relaţiile dintre Cosmote şi Romtelecom au evoluat lent în sensul integrării ofertelor şi lansării unor oferte comune.

Prima ofertă 4-play din istoria operaţiunilor grupului elen OTE în România a fost lansată prin intermediul Germanos, cel mai mare lanţ de retail telecom din România, care este controlat de grupul Cosmote şi a cărui activitate este coordonată de Stefanos Theocaropoulos, CEO al Cosmote România.

Potrivit oficialilor Germanos, clienţii pot opta în cadrul acestui pachet doar pentru serviciile de televiziune prin satelit ale Romtelecom.

Preţurile pentru pachetele de servicii care includ televiziune, telefonie fixă şi mobilă şi net fix variază între 13,3 euro şi 20,1 euro (fără TVA). Spre exemplu, cel mai ieftin pachet de servicii, de 13,3 euro, include abonamentul de telefonie fixă "Voce fix 100", internet fix "Clicknet Play" (cu viteze de până la 20 Mbps), abonamentul TV "Dolce Variat" şi planul tarifar "Cosmote în reţea". Oferta "Cosmote în Reţea" inclusă în pachetul Quad Play include 500 de minute în reţeaua COSMOTE, care pot fi folosite şi către reţeaua fixă Romtelecom, şi 500 de SMS-uri în reţea. Cel mai scump pachet, de 20,1 euro, include abonamentul de telefonie fixă "Voce fix 4000Ă", internet fix "Clicknet Power" (cu viteze de până la 30 Mbps), abonamentul TV "Dolce Star" şi planul tarifar "Cosmote în reţea". Oferta este valabilă în perioada 5 iulie - 4 august.

Clienţii vor semna contracte atât cu Romtelecom, cât şi cu Cosmote, potrivit oficialilor Germanos, astfel că este foarte probabil ca utilizatorii să primească două facturi diferite pentru pachetul de servicii.

Cu TVA inclusă, preţurile promoţionale ale pachetelor 4-play vândute de Germanos variază între 16,5 euro (70 de lei) şi 25 de euro (107 lei). La RCS&RDS preţul pachetelor care includ servicii TV (prin cablu), internet, telefonie fixă şi mobilă porneşte de la 59 de lei, inclusiv TVA, potrivit datelor de pe pagina web a companiei.