UPC iese cu net la viteze de până la 100 Mbps prin cablu

Autor: Adrian Seceleanu 07.07.2010

UPC, unul dintre cei mai mari operatori telecom din România, a lansat servicii de acces la internet cu viteze de descărcare a datelor de până la 100 Mbps, prin reţeaua de cablu, pentru clienţii companii din 12 oraşe din ţară, la un tarif lunar de 25 de euro.

Vitezele de descărcare a datelor de 50 Mbps şi 100 Mbps pentru clienţii companii sunt disponibile în acest moment în 12 oraşe, printre care Bucureşti, Cluj, Ploieşti, Timişoara, Roman, Galaţi, Focşani, Bacău şi Buzău. Noul portofoliu de produse internet UPC are preţuri între 12 euro pe lună (12 Mbps download şi 2 Mbps upload) şi 25 de euro (100 Mbps download, 6 Mbps upload).

Clienţii care semnează în această perioadă contracte pentru acest serviciu nu plătesc 3 sau 6 luni de zile abonamentul, în funcţie de durata contractului.

"La achiziţionarea unui astfel de pachet (internet şi telefonie), pentru contractele semnate pe 2 ani, clienţii pot obţine, între altele, până la 600 de minute gratuite de convorbiri în reţele naţionale fixe, convorbiri nelimitate în reţeaua UPC, licenţă gratuită antivirus Smartguard, găzduire spaţiu web 500 Mbps şi 20 adrese e-mail şi acces gratuit la serviciul analog de televiziune", potrivit oficialilor companiei.

UPC este singurul operator care oferă viteze de până la 100 Mbps prin reţeaua de cablu, ca urmare a implementării tehnologiei Eurodocsis 3.0.

UPC poate oferi viteze mai mari de 100 Mbps pentru clienţii companii, prin reţeaua de fibră optică. Reţeaua de cablu şi fibră optică a UPC acoperă peste 80 dintre cele mai mari oraşe din România.

Principalii competitori ai UPC pe acest segment de piaţă sunt RCS&RDS şi Romtelecom.

UPC este numărul trei pe piaţa de internet fix din România, după RCS&RDS şi Romtelecom. Compania controlată de americanii de la Liberty Global a înregistrat anul trecut afaceri de 116 mil. euro în România.