Wizz Air şi-a majorat traficul cu peste 30% în semestrul I

Autor: Mirabela Tiron 07.07.2010

Compania aeriană ungară low-cost Wizz Air a transportat în primele şase luni ale anului 917.000 de pasageri, mai mult cu 31,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit oficialilor companiei.

"Avioanele au zburat cu un grad de ocupare de 84%, indicator ce va creşte în lunile iulie şi august la 88%", a declarat Natasa Kazmer, director corporate communication şi public affairs la Wizz Air.

Această creştere a traficului de pasageri se explică prin introducerea de noi rute, creşterea frecvenţelor de operare şi a capacităţii de zbor prin alocarea a două aeronave Airbus A 320 bazelor din Bucureşti şi Cluj-Napoca. "Anul acesta am lansat noi rute din Bucureşti spre Pisa, Torino, Zaragoza, Dusseldorf. De asemenea, şi din Cluj se operează pe aceste destinaţii, dar şi pe Alicante şi Palma din Mallorca. Mai mult, din Timişoara am lansat noi zboruri către Bologna", a declarat Natasa Kazmer. Potrivit estimărilor ZF, cifra de afaceri a companiei se ridică la peste 100 mil. euro.

Operatorul ungar low-cost Wizz Air estimează că anul acesta va transporta două milioane de pasageri, mai mult cu 21% faţă de anul anterior.

Wizz Air este compania aeriană low-cost cu capital străin care a avut cea mai accelerată evoluţie de pe piaţa locală în ultimii patru ani, pe care mai operează GermanWings şi easyJet, dar şi operatorul cu capital românesc Blue Air, principalul concurent al companiei ungare.

Compania ungară înfiinţată de Jôzsef Váradi, un fost executiv al companiei ungare de stat Malev, şi-a bazat strategia pe introducerea de curse pe destinaţiile din străinătate, în care muncesc românii, fără a opera pe curse interne.