Un fond de investiţii al IKEA a cumpărat terenul fabricii Timpuri Noi pentru 35 milioane euro

Ziarul Financiar 13.07.2010

Fondul de investiţii Interprime Properties, parte din grupul suedez Ikea, a cumpărat platforma Timpuri Noi din Bucureşti pentru 34,6 milioane de euro. Terenul, amplasat în Splaiul Unirii numărul 165, are o suprafaţă de peste 51.000 de metri pătraţi, iar vânzarea a fost anunţată de compania Timpuri Noi. În 2007 compania solicita 100 milioane de euro, fără TVA, pentru vânzarea terenului, ocupat în proporţie de 60% de construcţii.

Interprime Properties este controlată în proporţie de peste 99,99% de către compania Romprop Holding B.V., înregistrată în Olanda la aceeaşi adresă cu firma Vastint Holding, deţinută de Inter-IKEA Group, dezvoltatorul şi operatorul magazinelor Ikea din Europa şi China.

De asemenea, Vastint Holding controlează firma lituaniană Pinus Proprius, care deţine restul de 0,01% din capitalul fondului care a cumpărat platforma Timpuri Noi. Mai mult, Marius Baltramiejunas, managing director al Pinus Proprius, este preşedintele Consiliului de Administraţie al Interprime Properties.
Grupul suedez Ikea a intrat în luna martie direct pe piaţa de retail românească, după achiziţia drepturilor de operare şi a francizei magazinului din Bucureşti. Citiţi mai mult despre activitatea IKEA pe piaţa locală pe www.mediafax.ro