Hagi „i-a furat“ lui Copos un manager de hotel pentru Iaki

Autor: Mirabela Tiron 13.07.2010

Fostul fotbalist Gheorghe Hagi a adus la conducerea hotelului de patru stele Iaki din Mamaia, cu afaceri de 3 mil. euro în 2008, un fost manager de la unităţile hoteliere Europa şi Astoria din Eforie Nord, controlate de George Copos.
Noul director al hotelului Iaki, Anca Nedea, 32 de ani, a ocupat în perioada 2007-sfârşitul lui 2009 poziţia de director general la cele două unităţi hoteliere din Eforie Nord, din grupul Ana Holding, aflat în proprietatea omului de afaceri George Copos. Ea a lucrat în grupul lui Copos încă din 2002, când se ocupa de evidenţa contabilă a hotelurilor Europa şi Astoria, ulterior fiind avansată ca şef serviciu financiar-contabil, director executiv, director economic şi în final director general.
"Hotelul Iaki a depăşit în luna iunie 2010 ca cifră de afaceri aceeaşi perioadă a anului trecut. Cifra de afaceri s-a ridicat la circa 1,7 mil. lei (400.000 euro) comparativ cu 1,3 mil.lei (350.000 euro) în iunie anul trecut", a spus Anca Nedea. Anul trecut, hotelul lui Hagi a fost modernizat în urma unei investiţii de 5,5 milioane de euro, sumă alocată pentru modernizarea unor camere, dezvoltarea unui restaurant şi renovarea etajelor.
Pe lângă Gheorghe Hagi, printre foştii fotbalişti care mai au afaceri în industria ospitalităţii se numără Adrian Ilie, care deţine hotelul Ruia din Poiana Braşov. De asemenea, fostul fotbalist Gică Popescu plănuieşte să construiască un hotel de patru stele pe un teren de 5.000 de metri pătraţi, în sectorul 1 al Capitalei.