IKEA: nu vom face magazin la Timpuri Noi

Autor: Cristi Moga 14.07.2010

Grupul suedez IKEA a confirmat achiziţia platformei Timpuri Noi din Bucureşti, dar tranzacţia a fost realizată de către divizia de dezvoltare imobiliară a companiei - Inter IKEA - care nu va folosi lotul pentru realizarea unui nou magazin de mobilier IKEA.

"Inter IKEA confirmă cumpărarea unei proprietăţi în zona Timpuri Noi din centrul capitalei Bucureşti. Proprietatea fost cumpărată de Vastint Holding B.V., divizia de proprietăţi a Inter IKEA Group. Este o investiţie pe termen lung cu scopul de dezvoltare a unor spaţii cu destinaţii mixte: rezidenţiale, de birou şi de retail", au anunţat reprezentanţii grupului suedez.

Suedezii urmează să plătească 34,6 mil. euro pentru un lot de 5,1 hectare situat la mai puţin de doi kilometri de Piaţa Unirii.

"Inter IKEA menţionează că grupul Vastint Holding B.V. nu este implicat în dezvoltarea centrelor comerciale sau a magazinelor IKEA. Prin urmare, proprietatea recent achiziţionată din Timpuri Noi nu va servi niciodată ca locaţie pentru deschiderea unui nou centru comercial sau a unui magazin IKEA în România."