BMW prezintă primele imagini cu noul X3. SUV-ul vine la finele anului pe piaţa locală - galerie FOTO

Autor: Bogdan Alecu 15.07.2010

BMW România, reprezentantul grupului german pe piaţa locală, va lansa în ultimul trimestru al acestui an noul X3, cea de-a doua generaţie a SUV-ului compact. Noul X3 este acum asamblat în Statele Unite, alături de X5 şi X6, la uzina din Spartanburg, generaţia anterioară fiind asamblată în Austria.

În momentul lansării X3 va fi disponibil cu două motorizări - xDrive20d cu motor diesel de 2,0 litri 184 CP şi xDrive35i cu motor pe benzină cu şase cilindri de 3,0 litri şi 306 CP. Ambele dispun de tehnologii EfficienDynamics pentru reducerea consumului de combustibil şi de noua cutie de viteze automată cu opt trepte şi respectă standardele de poluare Euro 5 penrtu care nu se plăteşte taxa de poluare. În plus, motorul pe benzină dispune acum şi de funcţie Auto Start Stop, care opreşte motorul atunci când maşina staţionează la semafor, în vedere reducerii consumului de combustibil.

Noul BMW X3 este primul model din gama "X" a BMW care dispune opţional de sistemul Damper Control (control al amortizoarelor) şi Dynamic Drive Control (Controlul Dinamic al Transmisiei). În plus, gama de opţiuni BMW ConnectedDrive este alcătuită din Head-up Display, acces la Internet şi trei camere video pentru parcare cu vedere TopView.