UPDATE: Fondul de investiţii Bancroft intră în acţionariatul unui transportator de top din România

Ziarul Financiar 16.07.2010

Fondul privat de investiţii Bancroft a cumpărat o participaţie semnificativă la Dumagas Transport, unul din liderii transporturilor rutiere din Romania, potrivit unui comunicat publicat vineri de părţile implicate. Tranzacţia a fost finalizată în iulie 2010, se menţionează în comunicat, fără să se precizeze valoarea achiziţiei sau volumul pachetului de acţiuni transferat.

Dumagas Transport din Craiova, unul dintre cei mai importanti transportatori rutieri de marfa, cu afaceri de aproape 40 mil. euro in 2008, este primul transportator de pe piata locala care a incheiat un contract cu Ford Romania.

Bancroft este un fond de investiţii de tip private equity cu birouri in Londra, Istanbul, Sofia, Budapesta şi Praga, concentrat pe companii medii . A realizat deja cu succes investiţii din primele două fonduri, iar investiţia acestuia în Dumagas Transport este a doua investiţie a celui de-al treilea fond, care a fost creat in 2008. IFC şi EBRD se numără printre investitorii cheie in Bancroft 3.

The Counsel a avut rolul de consultant financiar principal pentru acţionarii Dumagas Transport. Wolf Theiss le-a oferit servicii juridice.
Bancroft a avut drept consultanţi pe Kinstellar, CMS Cameron McKenna şi Ernst &Young.