BCR Asigurări a scăzut cu 26% pe asigurări Casco în primul semestru

Autor: Angela Placinta 20.07.2010

BCR Asigurări, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa asigurărilor generale, a înregistrat anul acesta o scădere de 26% a primelor subscrise din asigurări Casco, dar încearcă să combată acest declin prin lansarea unei poliţe noi, care acoperă mai multe riscuri.

Întreaga piaţă de asigurări a fost puternic lovită pe segmentul Casco, odată cu scăderea vânzărilor de maşini noi, mai ales a celor în leasing, unde această poliţă este obligatorie.

"Ceea ce este foarte delicat este că aceşti clienţi pur şi simplu au dispărut, nu s-au mutat la altă companie", afirmă Mihai Tecău, preşedintele BCR Asigurări. Compania a lansat ieri o nouă poliţă Casco (Casco Plus), care pe lângă acoperirea riscurilor de avarii şi furt şi a cheltuielilor medicale în caz de accident acoperă şi asistenţa rutieră în toată Europa, Rusia (partea europeană) şi Turcia. Suma asigurată poate varia între 5.000 şi 100.000 de euro, iar cotaţia de primă se ridică la 6% din aceasta. Pentru o maşină de 10.000 de euro, prima va fi de 600 de euro pe an. Până la sfârşitul lunii septembrie compania vinde aceste poliţe cu o reducere de 20%, ceea ce înseamnă o cotaţie de 4,8% din suma asigurată. Poliţa poate fi încheiată numai de persoane fizice sau persoane fizice autorizate, pentru maşini care nu sunt mai vechi de patru ani. Pentru partea de asistenţă rutieră, asigurătorul colaborează cu firma Pointer, subsidiară a Shagrir Systems din Israel, companie cu afaceri de 46 mil. dolari anual. Printre acţionarii Pointer se numără şi Ovidiu Demetrescu, proprietarul London Brokers.

BCR Asigurări şi-a propus să vândă 4.000 de poliţe Casco Plus până la sfârşitul anului.

A mai renunţat la 8% din angajaţi

BCR Asigurări a continuat anul trecut procesul de restructurare început în 2008, pentru a deveni mai profitabilă. Astfel, după ce în 2008 compania şi-a redus cu 5% numărul angajaţilor, până la 1.250, anul trecut personalul a scăzut până la 1.151 de angajaţi. Astfel de măsuri de reducere a numărului de angajaţi au mai luat asigurători ca Omniasig, Ardaf sau Asirom. "Am trecut printr-o restructurare, am început să ne mişcăm pentru a deveni profitabili", explică Tecău. Compania a înregistrat anul trecut prime brute subscrise de 136 mil. euro, iar pentru anul acesta şi-a propus o creştere de 9%. Asigurătorul a încheiat anul 2009 cu o pierdere de 13 mil. euro. BCR Asigurări este controlată de austriecii de la Vienna Insurance Group, care mai deţin Omniasig, Asirom şi BCR Viaţă.