Zvonurile sunt confirmate - oferta iPhone de la Vodafone România: cât costă, ce model e disponibil, şi cine îl poate cumpăra “la reducere”

Autor: Adrian Seceleanu 21.07.2010

Vodafone, numărul doi pe piaţa locală telecom, oferă momentan un singur model al telefonului mobil Apple iPhone, respectiv modelul 3GS cu o capacitate de 16 GB, disponibil în două culori, alb şi negru.

Clienţii persoane fizice pot achiziţiona telefonul doar dacă semnează un contract nou, telefonul nefiind disponibil în cazul prelungirii unui abonament existent. Clienţii noi care semnează un contract cu Vodafone vor plăti pentru mobil între 249 şi 449 de euro, în funcţie de abonamentul ales. Clienţii rezidenţiali trebuie să meargă într-un magazin al Vodafone, pentru a semna un contract prin care se comandă telefonul şi pentru a achita 20% din valoarea acestuia. Telefonul este livrat în 48 de ore, moment în care se achită şi diferenţa de preţ.

Clienţii-companii pot achiziţiona Apple iPhone şi dacă semnează contracte noi şi dacă prelungesc un abonament existent.

Companiile care prelungesc un contract existent dar nu activează şi o opţiune de internet pe mobil vor plăti între 475 şi 483 de euro, în funcţie de abonamentul pe care îl au.

Clienţii companii care prelungesc un abonament existent dar activează şi o opţiune de internet pe mobil vor plăti între 249 şi 449 de euro, în funcţie de planul tarifar. Şi clienţii noi companii vor plăti între 249 şi 449 de euro, în funcţie de planul tarifar pentru un iPhone.

Toate preţurile menţionate din oferta Vodafone includ TVA.

Datele au fost obţinute prin e-mail şi telefon de la reprezentanţii de vânzări ai Vodafone. Reprezentanţii departamentului de comunicare al Vodafone nu au răspuns întrebărilor ZF pe această temă.

Telefonul Apple nu este listat în oferta operatorului de pe pagina web.

Orange România, numărul unu pe piaţa locală telecom, rămâne însă partenerul exclusiv al Apple pe piaţa locală. Orange nu mai are momentan pe stoc Apple iPhone 3Gs cu capacitatea de 16 GB. Un telefon Apple iPhone 3Gs cu capacitate de 8 GB are la Orange preţuri pornind de la 99 de euro (TVA inclusă).