Cine dă 45 euro/lună pe o boxă de 2 mp ca să-şi ţină schiurile

Autor: Adriana Rosoga 21.07.2010

Compania EuroMiniStorage România cu acţionariat canadian, care a investit la sfârşitul anului trecut 8 mil. euro într-un depozit în care clienţii pot stoca schiurile, cauciucurile de iarnă sau mobila, spune că a atras în primul semestru 150 de clienţi, dar nu doreşte să comunice cine sunt aceştia sau ce business au generat cele 150 de contracte de închiriere.

"În total alocăm lunar un buget de 10-15 mii de euro pentru marketing", spune Danu Temelie, managing partner al EuroMiniStorage.

Cea mai mare suprafaţă închiriată de un client în depozitul cu autoservire este de 80 de metri pătraţi, împărţiţi în patru boxe, suprafaţă contractată de o firmă care organizează evenimente.

Contractul este încheiat pe un an de zile, iar preţul de închiriere al spaţiului este mai redus, având în vedere că vorbim de un contract de dimensiuni mai mari", spune Danu Temelie.

Boxele care pot fi închiriate au o suprafaţă cuprinsă între 1 şi 27 de metri pătraţi, iar cele mai solicitate sunt cele de 2-3 metri pătraţi. "De exemplu, o boxă de doi metri pătraţi poate fi închiriată cu 45 de euro pe lună, iar preţurile scad pe măsură ce suprafaţa închiriată este mai mare."

Spre comparaţie, spaţiile din marile parcuri logistice de clasa A situate pe autostrada Bucureşti-Piteşti au chirii medii de 4-4,5 euro/mp lunar, însă în astfel de centre clienţii nu pot închiria spaţii de dimensiuni foarte mici. Şi o garsonieră de 30 de metri pătraţi se poate închiria cu 250 de euro într-o zonă bună a Capitalei, ceea ce înseamnă 8 euro pe metrul pătrat, în timp ce chiria într-o clădire de birouri a scăzut la 10 euro/mp în Pipera.

În primele şase luni, gradul de ocupare al depozitului este de aproape 40%. "Până la sfârşitul anului vrem să ajungem la un grad de ocupare de 60-70%, iar ca cifră de afaceri suntem în target. Dacă vom continua creşterea din primul semestru, până la sfârşitul anului vom depăşi rulajul estimat", a mai spus Temelie, fără să precizeze ţinta estimată de vânzări.

EuroMiniStorage are o suprafaţă de închiriat de circa 5.600 de metri pătraţi.